Mistrzowie Smaku w powiecie tczewskim walczą o honorowe tytuły! [ZDJĘCIA]
Sylwia Czapska, Restauracja Pod Abażurem w Nicponi
Sylwia Czapska Pani Sylwia w Restauracji pod Abażurem w Nicponi pracuje już szósty rok. Z wykształcenia jest technikiem hotelarstwa. - Podoba mi się ta praca - mówi Sylwia Czapska. - Na początku troszkę trzęsły mi się ręce, ale teraz od długiego już czasu serwuję posiłki na spokojnie, bez stresu, z uśmiechem na ustach. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że byłam dobrze przygotowana do wyzwań, jakie czekają w tym zawodzie. W ciągu minionych 6 lat nie obsługiwałam bardzo trudnych klientów. Myślę, że jak podchodzi się do gości z uśmiechem, grzecznie to nawet najbardziej wymagający klient będzie zadowolony. Trzeba też znać potrawy jakie są serwowane. Czasem goście proszą o przybliżeniu smaku dania. - Jeśli chodzi o udział w plebiscycie to dowiedziałam się już po fakcie, że ktoś zgłosił moją kandydaturę - śmieje się. - Byłam zaskoczona, ale i ucieszyłam się, że ktoś docenia moją pracę.