Powiat tczewski. Mistrzowie Smaku ostatnie dni plebiscytu [ZOBACZ ZDJĘCIA]
Paweł Kaizer, Pizzeria CK Gniew
Paweł Kaizer, Pizzeria CK Gniew Pan Paweł w zawodzie kucharza pracuje od około 6 lat. Od początku związany jest z Pizzerią CK w Gniewie. Jak mówi, bardzo lubi swoją pracę. Sam uwielbia nowości w kuchni, na przykład dania z owoców morza. W lokalu można zamówić tradycjne dania obiadowe, ale też pizzę, przekąski czy typowy fast food. - Najwięcej klietnów, bo praktycznie co drugi z zamawiających bierze pizzę z gyrosem - mówi kucharz. - Mam stały kontakt z klientami. Pracuję przy otwartym stanowisku - za szybą. Od pewnego czasu mamy swego rodzaju kuchenne rewolucje. Przychodzą do nas grupy przedszkolaków i wspólnie wypiekamy takie mini pizze. Dużo jest przy tym radości. Dzieci to uwielbiają. Zapytany o swoje sztandarowe danie, bez namysłu stwierdził, że to pizza jego własnej kompozycji.