2 z 9
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Dlaczego domowe przetwory są zdrowsze od sklepowych?...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/8d/a7/61b5dd8ded577_o_large.jpg)
fot. monticello/123rf
Prezenty na święta z domowej spiżarni. To niedrogie, zdrowe i bezcenne upominki. Podaruj najbliższym pyszne przetwory, nalewki i słodkości
Domowe przetwory – jakie mają zalety?
Dlaczego domowe przetwory są zdrowsze od sklepowych? Ponieważ w pełni kontrolujemy ich skład. Znamy pochodzenie warzyw i owoców, których używamy oraz sami decydujemy o tym, co dodajemy do słoika. A przede wszystkim unikamy zbędnych konserwantów.
Własnoręczne przygotowywanie dżemów czy powideł pozwala na zmniejszenie zawartości cukru w przetworach lub na zupełną rezygnację ze słodzenia owoców. Przygotowując wytrawne weki, możemy natomiast kontrolować ilość dodawanej soli.