MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 26
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Łazanki Agnieszki Delkowskiej...
fot. Paweł Epler

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Łazanki Agnieszki Delkowskiej

Składniki
1 główka kapusty białej, poszatkowanej
1 szklanka pokrojonego w kostkę boczku wędzonego
około 30 dag wędliny (szynka, kiełbasa)
1 duża, drobno pokrojona cebula
1 łyżeczka kminku
sól, pieprz
2 szklanki bulionu lub wody
ugotowany makaron typu łazanki 
olej, masło

Wykonanie
Kapustę przesmażyć na łyżce oleju i dwóch łyżkach masła. Zalać bulionem i dusić do miękkości.
Boczek wytopić, dodać cebulę i wędlinę i zarumienić.
Zrumieniony boczek i wędliny dodać do kapusty. Wymieszać i dusić razem około 10 minut
Kapustę połączyć z ugotowanym makaronem, doprawić solą, pieprzem i kminkiem.

Zobacz również

Hotel Rzymski do rozbiórki. Nowy wniosek o budowę w centrum Radomia [WIZUALIZACJE]

Hotel Rzymski do rozbiórki. Nowy wniosek o budowę w centrum Radomia [WIZUALIZACJE]

Wernisaż wystawy Grand Press Photo w Sopocie. Możemy podziwiać najlepsze fotografie

Wernisaż wystawy Grand Press Photo w Sopocie. Możemy podziwiać najlepsze fotografie

Polecamy

Szukasz pomysłu na arbuza? Zjedz prostą sałatkę na lato

Szukasz pomysłu na arbuza? Zjedz prostą sałatkę na lato

Kto jest ojcem syna Pauli? To muzyk popularnego w latach 90. zespołu

Kto jest ojcem syna Pauli? To muzyk popularnego w latach 90. zespołu

Polacy nie chcą likwidacji ocen zachowania

Polacy nie chcą likwidacji ocen zachowania