Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych
Krokiety z pieczarkami Iwony Łabędź
Składniki na ciasto
3 jajka
1,5 szklanki mąki
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody gazowanej
sól
Składniki na farsz
70 dag pieczarek
2-3 cebule
masło
natka pietruszki
30 dag żółtego sera
sól, pieprz
Dodatkowo
mąka
jajko
bułka tarta
Wykonanie
Ciasto. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, tak, aby powstała masa o gęstości śmietany. Usmażyć cienkie naleśniki, smarując dobrze rozgrzaną patelnię słoniną.
Pieczarki pokroić w cienkie plasterki, cebulę w drobną kostkę. Pieczarki z cebulą usmażyć na maśle, dodając drobno posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Na każdy naleśnik nałożyć farsz i starty żółty ser, zwinąć naleśniki. Złożony naleśnik obtoczyć w mące, rozmąconym jajku i tartej bułce. Usmażyć.