Mistrzowie Smaku w powiecie tczewskim walczą o honorowe tytuły! [ZDJĘCIA]
Restauracja Bałtycka w Tczewie
Aleksandra Dziczek, właścicielka: Restauracja działa dopiero od ubiegłego roku, ale już zyskała grono stałych klientów. To rodzinny biznes. Kucharzem był mój tata. Przez długi czas lokal prowadziła ciocia. Mogę powiedzieć, że rodzina to podstawa. Siostra pracuje jako kucharz. Syn też jest po szkole gastronomicznej. Tata nadal wspiera mnie swoim doświadczeniem. Zresztą to, co działo się w kuchni, zawsze mnie interesowało. Już jako dziecko chętnie gotowałam, piekłam ciasta, robiłam desery. W restauracji pani Aleksandra postawiła na kuchnię regionalną oraz typową polską. I to się sprawdza. Chętnie zamawiane są różne potrawy z mięsa, ryb. Króluje de volaille. Karta dań nie jest zbyt obszerna. - Menu to nie książka do czytania - mówi właścicielka. - Karta ma być krótka, zwięzła, a produkty zawsze świeże. To gwarancja dobrego smaku i zadowolenia klientów.