W dawnej przypałacowej owczarni i stodole (Oklaski) oraz w parkowej przestrzeni, kilkudziesięciu wystawców z całego Pomorza oferowało swoje rzemieślnicze produkty. To nie tylko smaczne wyroby mięsne, sery, miody, przetwory, pieczywo, nalewki, ale także np. herbaty czy kosmetyki.
Dobry Targ. Wokół smacznego jedzenia
- Miejsce jest cudowne, a wydarzenie jednoczy ludzi wokół dobrego jedzenia. Nasi wystawcy to często małe rodzinne firmy, prowadzone z pokolenia na pokolenie. Przestrzeń Oklasków sprzyja rodzinnej rekreacji. Można spędzić kilka godzin na trawie albo na leżaku, delektując się jedzeniem - mówi Agnieszka Ciecholińska, która razem z Katarzyną Franusiak jest pomysłodawczynią i współorganizatorką Dobrego Targu.
Impreza to także atrakcje dla dzieci z grami i zabawami.
Partnerami Dobrego Targu są m.in. gmina Tczew i Lokalna Grupa Działania Wstęga Kociewia.
W ramach Dobrego Targu miała odbyć się kulinarna bitwa kuchni kociewskiej i śląskiej między partnerskimi powiatami tczewskim i wodzisławskim. Odwołano ją ze względu nagłą śmierć (6 czerwca) wicestarosty wodzisławskiego.
Zobaczcie zdjęcia z Dobrego Targu
Sonda Dziennika Bałtyckiego
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?