Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Domowy blok czekoladowy

25 dag masła
½ kg mleka w proszku
½...
fot. Archiwum prywatne

Wigilijne potrawy na kociewskich stołach - przepisy Krystyny Gierszewskiej z Lignów Szlacheckich

Domowy blok czekoladowy

Domowy blok czekoladowy 25 dag masła ½ kg mleka w proszku ½ szklanki wody 1 ½ szklanki cukru 6 łyżek kakao ok. 45 dag herbatników Można dodać dowolne bakalie, np. garść orzechów i garść rodzynek. W rondelku rozpuścić masło, dodać cukier i wodę. Podgrzewać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Do gorącej masy dodać kakao i mleko w proszku. Mieszać. Odstawić do przestudzenia. W większej misce pokruszyć herbatniki i wlać do nich masę. Mieszać, tak by wszystkie herbatniki były obtoczone masą. Przełożyć do foremki keksowej lub pojemnika wyłożonego po brzegi papierem dopieczenia. Dobrze ugnieść masę i wyrównać powierzchnię. Blok czekoladowy schładzać w lodówce przez kilka godzin. Kroić w plastry.

Zobacz również

Tysiące rzeszowian bawi się na Święcie Paniagi. Zobacz zdjęcia!

Tysiące rzeszowian bawi się na Święcie Paniagi. Zobacz zdjęcia!

Obchody 3 Maja w Złoczewie 2024 ZDJĘCIA

Obchody 3 Maja w Złoczewie 2024 ZDJĘCIA

Polecamy

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio

Przegląd prasy z Tczewa w kwietniu

Przegląd prasy z Tczewa w kwietniu