MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Łosoś pod szpinakową pierzynką 

1 kg świeżego łososia ze...
fot. Archiwum prywatne

Wigilijne potrawy na kociewskich stołach - przepisy Krystyny Gierszewskiej z Lignów Szlacheckich

Łosoś pod szpinakową pierzynką

Łosoś pod szpinakową pierzynką 1 kg świeżego łososia ze skórą ½ kg mrożonego szpinaku 20 dag żółtego sera 10 dag pestek słonecznika 1 główka czosnku 3 łyżki śmietany sok z ½ cytryny sól, pieprz Szpinak rozmrozić i dusić na patelni, aż odparuje woda. Zdjąć z ognia, dodać czosnek obrany i wyciśnięty przez praskę, śmietanę, sól oraz pieprz i wymieszać. Łososia razem ze skórą pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym skórą do dołu i skropić sokiem z cytryny. Każdy kawałek łososia posmarować pastą szpinakową i posypać pestkami słonecznika. Przykryć i wstawić do piekarnika. Piec około 40 min. w temp. 220 st. C. Wyjąć naczynie, każdy kawałek łososia przykryć plastrem sera i ponownie piec jeszcze około 5 min.

Zobacz również

Sesja absolutoryjna Rady Miasta Ostrowca Świętokrzyskiego [TRANSMISJA]

NOWE
Sesja absolutoryjna Rady Miasta Ostrowca Świętokrzyskiego [TRANSMISJA]

Niebezpieczna sytuacja w Copa America. Sędzia zniesiony z boiska WIDEO

NOWE
Niebezpieczna sytuacja w Copa America. Sędzia zniesiony z boiska WIDEO

Polecamy

Polacy nie chcę likwidacji ocen zachowania

Polacy nie chcę likwidacji ocen zachowania

Zwłoki znalezione nad brzegiem Wisły. Co mogło się stać? Sprawę bada prokuratura

Zwłoki znalezione nad brzegiem Wisły. Co mogło się stać? Sprawę bada prokuratura

Komunikacja w Gdyni podczas Open'er Festival 2024. Najważniejsze informacje

Komunikacja w Gdyni podczas Open'er Festival 2024. Najważniejsze informacje