7 z 17
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Śledzie w majeranku
½ kg solonych płatów śledziowych
3...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/e0/23/5fdca4c6d20df_o_large.jpg)
fot. Archiwum prywatne
Wigilijne potrawy na kociewskich stołach - przepisy Krystyny Gierszewskiej z Lignów Szlacheckich
Śledzie w majeranku
Śledzie w majeranku ½ kg solonych płatów śledziowych 3 ząbki czosnku 2 kiszone ogórki 10 dag surowych pieczarek 1 płaska łyżka majeranku 4 łyżki oleju Czosnek zmiażdżyć, ogórki i pieczarki pokroić w kostkę. Śledzie pokroić w centymetrowe paski. Dodać olej i majeranek. Wszystko razem wymieszać i odstawić w zimne miejsce na 6 godzin. Podawać jako zakąskę.