MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Śledzie w majeranku

½ kg solonych płatów śledziowych
3...
fot. Archiwum prywatne

Wigilijne potrawy na kociewskich stołach - przepisy Krystyny Gierszewskiej z Lignów Szlacheckich

Śledzie w majeranku

Śledzie w majeranku ½ kg solonych płatów śledziowych 3 ząbki czosnku 2 kiszone ogórki 10 dag surowych pieczarek 1 płaska łyżka majeranku 4 łyżki oleju Czosnek zmiażdżyć, ogórki i pieczarki pokroić w kostkę. Śledzie pokroić w centymetrowe paski. Dodać olej i majeranek. Wszystko razem wymieszać i odstawić w zimne miejsce na 6 godzin. Podawać jako zakąskę.

Zobacz również

Aurelia akustycznie w Łaźni. Piękny koncert związanej z Radomiem artystki [FOTO]

Aurelia akustycznie w Łaźni. Piękny koncert związanej z Radomiem artystki [FOTO]

W Rypinie trwa Balonowy Puchar Polski. Tak wyglądał nocny pokaz na stadionie

W Rypinie trwa Balonowy Puchar Polski. Tak wyglądał nocny pokaz na stadionie

Polecamy

Codziennie łykasz tabletki? To wcale nie sprawi, że będziesz zdrowszy

Codziennie łykasz tabletki? To wcale nie sprawi, że będziesz zdrowszy

Zapomniana zupa, gotowana przez nasze babcie. Dodawały do niej zaskakujący składnik

Zapomniana zupa, gotowana przez nasze babcie. Dodawały do niej zaskakujący składnik

Uwaga na zmiany w przepisach od 1 lipca. Rosną kary dla zapominalskich

Uwaga na zmiany w przepisach od 1 lipca. Rosną kary dla zapominalskich