Z okazji zbliżającej się coraz szybciej Wielkanocy Urząd Miejski zaprosił dziś mieszkańców Tczewa, a także przejeżdżających przez miasto podróżnych na szczególny poczęstunek - jajecznicę ze strusich jaj.
Kolejka do posiłku - który, jak mówił konferansjer Grzegorz Godzina, ma być początkiem nowej tradycji - ustawiła się jeszcze przed rozpoczęciem gotowania. Jajecznicę ze strusich jaj, na maśle, z boczkiem i szczypiorkiem przygotowywali nie tylko profesjonalni kucharze, ale także... prezydent Mirosław Pobłocki. Nie zabrakło też zabaw i konkursów dla najmłodszych, w których do wygrania był m. in. pluszowy skrzat Samborek.
Wideo
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!